Ons team

 

Het succes van elk bedrijf rust op de mensen die het in dienst heeft. En bij van Son & Koot is dat niet anders. Het bedrijf is in 2011 gestart met een nieuwbouw die in juni van 2012 volledig in gebruik is genomen. Met deze uitbreiding en gedeeltelijke automatisering is de kijk op het indelen en functioneren van de medewerkers veranderd.

1

Naast de groei van het bedrijf zijn er meerdere redenen geweest om de verandering in te zetten. Dat was met het oog op de toekomst, om de ondernemer te laten ondernemen. Maar het belangrijkste nog: meer betrokkenheid en zelfredzaamheid creëren bij álle medewerkers binnen het bedrijf. Om zo draagvlak te krijgen voor het bedrijf en toekomst ervan.

2

3

30

31

32

33

34

4

Binnen het bedrijf zijn nu vier teams werkzaam, met elk hun eigen leidinggevende(n). Belangrijk binnen de teams is de betrokkenheid van de werknemers, maar ook de zelfredzaamheid. Tussen de teams is het belangrijk dat er een goede samenwerking plaatsvindt. Alle medewerkers krijgen voldoende ruimte om met eigen inbreng te komen. En op momenten van frictie wordt er meteen gepraat en opgelost. Zo draait het bedrijf als een geoliede machine.

6

7

9

De verandering van de organisatie richt zich verder ook op betrouwbaarheid, motivatie, inspiratie en efficiency.

Resultaat: slimmer ondernemen - het beste uit je mensen halen!

bedrijfs-piramide


|
 
Translation